Instructies nodig +31 (0)85-4873470

Wegrace

 

Circuitmotor

Motorketting.nl heeft ruime ervaringen met haar producten in o.a. het Open Nederlands Kampioenschap in de Dutch Superbikes en Dutch Supersport.  Daardoor kunnen wij voor vrijwel elke racemotor of circuitmotor een passende ketting, kettingwielen of complete kettingkit aanbieden. Wij kunnen u adviseren over de juiste overbrengingsverhouding. Vaak zijn de coureur, het aantal PK’s van het motorblok, en de banden en vering (grip) de meest bekeken aspecten van de motor. Maar daar tussen zit onze specialiteit. De overbrenging. Het vermogen van de motor transporteren naar het achterwiel. In de wegrace is het zoeken van de juiste verhouding tussen de tandwielen erg belangrijk, omdat je hiermee de trekkracht (acceleratie) en de topsnelheid kunt beïnvloeden. In de MotoGP en WSBK komt het dan ook vaak voor dat coureurs en engineers per circuit een andere overbrengingsverhouding berekenen. Voor advies hierover kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben ervaring met veel circuits in Europa, waaronder Assen, Spa Franchorchamps, Oschersleben, Valencia en Albacete, en vele anderen,  waar we in de loop der jaren met verschillende motoren getest en geracet hebben, waaronder Yamaha R1, Honda CBR FireBlade en BMW S1000RR.

Kettingwielen

Wij leveren kettingwielen (tandwiel) van hoge kwaliteit van merken zoals Chiaravalli, Renthal Ultraligt of Supersprox Stealth. Voor de meeste racemotoren en circuitmotoren zijn er 520 tandwielen beschikbaar. Ook voor PVM en Marchesini wielen zijn vaak aparte kettingsets en tandwielen te koop. In tegenstelling tot stalen kettingwielen voor wegmotoren zijn deze speciale raceconversies gemaakt van hoogwaardig, geanodiseerd aluminium, wat op zich al gewicht bespaart.Maar doordat dit gewicht op hoge snelheid ronddraait verminder je ook de middelpuntvliende kracht, wat zorgt voor een lagere weerstand, en dus minder vermogensverlies. Deze race kettingsets vind u in onze filter door uw motor te selecteren. Beschikbare kettingsets voor circuitgebruik worden hier getoond. Voor meer informatie over jouw specifieke motorfiets en speciale wensen m.b.t. andere tandentallen, lengte of kleur van de ketting kunt u contact met ons opnemen.

CZ 520 SDZZ Racing Chain

Door gebruikt te maken van de smallere 520 kettingsets (breedtemaat is origineel vaak 525 of 530) bespaar jewederom statisch als dynamisch gewicht op je motor. Ten eerste weegt de kettingset minder. en beperk je het vermogensverlies door het ronddraaiende gewicht en de middelpuntvliedende kracht te verlagen. Met deze ketting wordt onder andere geracet in het ONK Dutch Superbikes, IDM en het World Superbike / Supersport Championship, met motoren van ver boven de 200 pk.

Raceteam

Voor raceteams bieden we op aanvraag speciaal samengestelde pakketten aan met diverse tandentallen, 2 kettingen, klinkgereedschap en kettingpons, en het juiste smeermiddel. Hiermee kun je, afhankelijk van de verschillende circuits je kettinglengte en overbrengingsverhouding aanpassen. Omdat we de motorsport een warm hart toedragen en aan ons merk willen bouwen geven we hierop interessante kortingen.
 

Met CZ 520 SDZZ Racing Chain, Renthal Ultralight tandwielen van Motorketting.nl