Instructies nodig +31 (0)85-4873470

MS/SX/Grasbaan & Speedway

Motocross (MX)

Motorketting.nl sponsort diverse motorcross rijders met  CZ MX Crossketting. Dit zijn veelal de CZ 520M en  de CZ 520MX kettingen. Dit zijn voorgerekte, versterkte kettingen, speciaal ontwikkeld voor het gebruik op de crossmotor. Deze off-road kettingen zijn uitgevoerd met extra dikke zijplaten. Daardoor hebben de kettingen een hogere breukbelasting en een hogere treksterkte. De CZ 520 MX ketting is ook nog voorzien van verchroomde pennen ( CRK Layer ). Het geharde en gladde oppervlakte van deze kettingpennen zorgt voor minder rolweerstand van de motor, en een hoge duurzaamheid. Deze kettingen zijn ook op rol van 10 meter verkrijgbaar met het gewenste aantal sluitschakels.

Wiellagers

Ook beschikken wij over SKF of NTN wiellagers voor de meeste crossmotoren. Op de lagers in je crossmotor staat een 6000 nummer. Zoek in onze webshop dat nummer op en bestel het gewenste aantal. Zo weet je zeker dat de lagers goed passen. Onze wiellagers zijn van SKF of NTN, een merk dat behoort tot de Köbo Nederland Groep, waar ook Motorketting.nl onderdeel van uit maakt. We beschikken vanuit onze industriële tak  de expertise over aandrijftechniek en lagertechniek. Lees meer over onze wiellagers.

Interflon of S100 Drylube smeermiddelen zijn uitstekend geschikt zijn voor de motorcross.

 MX Luttenberg

Baansport is een verzamelnaam voor verschillende takken van motorsport, waarbij op een ovale baan wordt gereden. Onder baansport vallen grasbaanraces, langbaanraces, speedway en ijsspeedway.

De ovale baan is heel overzichtelijk, zodat je de wedstrijden vanaf het begin tot het eind goed kunt volgen. De rijrichting is linksom. Je kunt alle vormen van baansport van heel dichtbij bekijken. Bij deze sport gaat het om driften, snelheid en lef. De wedstrijden staan dan ook garant voor een schouwspel vol actie en spektake

Motorketting.nl sponsort diverse  rijders met  CZ MX Crossketting. De CZ 520MX  en de CZ 428MX kettingen zijn voorgerekte, versterkte kettingen, speciaal ontwikkeld voor het gebruik op de crossmotoren Deze off-road kettingen zijn uitgevoerd met extra dikke zijplaten. Daardoor hebben de kettingen een hogere breukbelasting en een hogere treksterkte. De CZ 520 MX en de CZ 428MX ketting is ook nog voorzien van verchroomde pennen ( CRK Layer ). Het geharde en gladde oppervlakte van deze kettingpennen zorgt voor minder rolweerstand van de motor, en een hoge duurzaamheid. Deze kettingen zijn ook op rol van 10 meter verkrijgbaar met het gewenste aantal sluitschakels.

Een hele goede smeer middel in de baansport is de S100 Dry Lube kettingspray

De S100 Dry Lube kettingspray zorgt voor het schoon smeren van de ketting van je motor. Het grote voordeel van deze spray is de zeer hoge slinger vastheid, waardoor het smerig worden van je motor velg nihil is. Dit is hoger dan bij andere gerenommeerde merken. Het is verder volledig kleurloos en de ketting behoudt de oorspronkelijke kleur. Verder biedt deze spray een goede bescherming tegen corrosie.