Instructies nodig +31 (0)50 - 5445068
Bekijk instructievideos Veelgestelde vragen Direct hulp nodig +31 (0)50 - 5445068

CZ Motorcycle Chains

Verschillende soorten motorkettingen:

De motorkettingen die Motorketting.nl levert zijn afkomstig van het Tsjechische CZ. Hiervoor is gekozen mede door alle succesvolle overwinningen die CZ heeft behaald met haar kettingen in de motorsport, maar ook vooral vanwege de goede en hoogwaardige kwaliteit die wordt geproduceerd. Ons moederbedrijf, Köbo Nederland B.V., staat al meer dan 80 jaar bekend om de hoogwaardige kwaliteits/ precisie kettingen die zij al in de algehele industrie levert en staat derhalve garant voor de beste kwaliteit en expertise, ook in het segment van motorkettingen. Ze noemen ons niet voor niets: "The Chain People". Onderstaand zullen we de verschillende kettingen in ons assortiment omschrijven en onder dit diagram de "specs "van de CZ serie motorkettingen.

CZ Ketting is bij ons per schakel te bestellen : let op !!  - je lengte / aantal schakels tellen / bepalen  = dat je elke buitenschakel en de binnenschakel telt. !! )

Aantal CC

  

Verschillende soorten motorkettingen:

Basic

De Basic kettingen zijn ontworpen voor motoren tot 250cc, en uitgevoerd zonder afdichting, dus zonder O-ring of X-ring.Door de zeer hoge CZ kwaliteit zeer geschikt voor dergelijke toepassingen, toonaangevend in deze klasse! 

Motocross/Supermoto/ATV

Ontworpen voor gebruik in de motorcross, endurance en voor sport applicaties. Deze zijn geschikt voor gebruik in zeer extreme omstandigheden. Uiterst betrouwbare kettingen! Ze zijn erg geschikt voor gebruik in het terrein dankzij de speciale ovale plaatjes die gebruikt zijn bij de assemblage van de ketting. De plaatjes zorgen voor tot wel 3 tot 4 keer minder slijtage dan kettingen uitgevoerd met standaard zijplaten. Bestel deze ketting nu in onze webshop.

Super

Deze klasse kettingen zijn bedoeld voor gebruik bij maximale belasting, en worden aangeraden voor de meest extreme situaties. Deze kettingen zijn ontworpen met dikkere buitenplaten en uitgevoerd met verchroomde pennen. Dit hardere en gladdere oppervlakte zorgt voor minder rolweerstand dus minder vermogensverslies, en een langere levensduur. De super klasse kettingen zijn technisch zeer geavanceerd. Dit is ook de ketting die word gebruikt door de rijders in de wereldkampioenschappen motorcross. 

Street

O-Ring

De welbekende O-ring kettingen geven zeer veel duurzaamheid en hebben weinig onderhoud nodig. Zeer geschikt voor zowel straat als off-road gebruik. Kettingen dienen gesmeerd te worden daar waar zij het meeste slijten nl. tussen de pen en de bus. De openingen tussen de pennen en bussen wordt afgedicht door middel van de o-ringen, met daar binnen in het smeermiddel dat de gehele levensduur van de ketting mee gaat. Smeer en vuil krijgt geen kans binnen te dringen tussen de pennen en bussen waardoor een lange levensduur is gegarandeerd!

Active Ring of X-Ring - DZX -serie

De top van CZ kettingen, de bekende duurzaamheid van de O-ring kettingen maar dan nog beter 4-voudig afgedicht dankzij het ‘X’ profiel van de rubber afdichtingsringen. Deze lijn is zeer geschikt voor supersport klasse motoren. Uiteraard ook voor uw eigen type motor erg aantrekkelijk, gezien de lange levensduur en de krachten die op deze ketting kunnen worden uitgeoefend. Hieronder volgt een totaal overzicht van de diverse typen kettingen en applicaties.

High Performance - SDZZ - serie

CZ heeft speciaal voor de motoren met de krachtige prestaties van tegenwoordig een nieuwe klasse raceketting ontwikkeld. Dit is de nieuwe SDZZ serie. Met zijplaten tot wel 2.6 mm dik bereiken deze kettingen een breukbelasting van tenminste 41.500 Newton (520SDZZ) tot wel 48.600 Newton! (530SDZZ). Deze ketting is verkrijgbaar in de afmetingen 520, 525 en 530.

 

Lees meer...

Er komen geen producten overeen met de selectie.