Hoe (vaak) moet ik een motorketting smeren?

Wij adviseren om eens per 500 km uw ketting te smeren bij het gebruik van de S100 of Interflon kettingsprays. Spuit dan altijd aan de binnenzijde van de ketting, zodat bij hogere snelheden het kettingvet in de ketting wordt geduwd door de middelpunt vliedende kracht. Kijk daarbij uit dat niet te veel kettingspray wordt aangebracht, en kijk natuurlijk uit dat er niets op de achterband terecht komt. (Spatbeschermer sinds kort verkrijgbaar op de shop) Mocht dit toch gebeuren, haal dit direct weg met een poetsdoek. Gebruik voor het schoonmaken van de band geen agressief middel dat het rubber kan aantasten. Na het plaatsen van de motor op de bok de schone ketting inspuiten terwijl je rustig aan het wiel draait. 1 maal de hele ketting rond is voldoende.

Ketting smeren

Smeer de ketting bij voorkeur na het rijden, als deze nog enigszins warm is, en zet daarna de motor weg. Dan krijgt het kettingvet de kans om in te werken, en door het vervliegen van het drijfgas stolt het vet enigszins. Het wordt dan veel minder makkelijk weggeslingerd. Ook voorkomt dit roestvorming door het nat wegzetten van de motor.

Tip

De levensduur van uw ketting zal aanzienlijk vergroten als u buiten het smeren van de ketting om met de S100 Witte kettingspray, ook de ketting eens in de zoveel tijd (afhankelijk van waar u rijdt) eens grondig schoonmaakt. Hiervoor raden wij S100 kettingreiniger aan.

Een behandeling met S100 Kettingreiniger verbetert direct de loopeigenschappen, minder weerstand en wrijving, waardoor minder slijtage van ketting en tandwielen. Getest en vrijgegeven voor O/X/Z-ring kettingen. Verwijdert snel en effectief alle vuil en vet van de ketting, ook tussen de schakels in. Ideaal voor het verwijderen van weggeslingerd kettingvet van het achterwiel. Is absoluut veilig voor alle materialen, bevat speciale toevoeging voor corrosiebescherming en is zuurvrij. Eenvoudig de ketting inspuiten, in laten trekken en afspoelen met water.
Na de ketting droog te hebben gemaakt opnieuw inspuiten met het bijbehorende witte kettingvet, ook van S100!

Bel ons op
085 487 3470

Mail ons op
info@motorketting.nl

© 2024 Motorketting.nl | KVK 08054388 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp: Met Timm | Technische realisatie Sieronline B.V.